Carsharing

Uniek mobiliteitsconcept

UrbanLiving heeft in samenwerking met BMW Martinistad in Noord Nederland een primeur! Als bewoner van de Stadswerf kun je namelijk gebruik maken van een uniek mobiliteitsconcept: carsharing. Carsharing betekent letterlijk het delen van een auto. UrbanLiving stelt voor de bewoners van de Stadswerf meerdere BMW i3’s beschikbaar voor carsharing. Zo hoef je geen auto meer in je bezit te hebben en kun je toch gebruik maken van alle voordelen van een auto.

UrbanLiving denkt met je mee!
Parkeren in en rond de stad Groningen is vaak een probleem. De parkeerruimte is schaars en net als de Pelikaanstraat zijn er steeds meer 'autoluwe' straten waar je niet mag parkeren. UrbanLiving speelt hier onder andere op in door je de mogelijkheid te bieden om een parkeerplaats in de naastgelegen parkeergarage te huren. Maar dit doet zij ook door je de unieke mogelijkheid te geven om gebruik te maken van 2 volledig elektrische BMW i3's, als extra service bij het huren van een woning!

Hoe werkt het?
Als bewoner van de Stadswerf krijg je de beschikking over een app op je telefoon die je toegang geeft tot de auto. Middels deze app kun je de auto reserveren op de tijdstippen dat jij een auto nodig hebt. Het laden van de auto kan onderweg of bij de laadpalen in de parkeergarage met de laadpas die in de auto aanwezig is.

De voordelen
Door gebruik te maken van carsharing draag je bij aan een duurzamere samenleving. Ook is carsharing gunstig voor de parkeerruimte in de omgeving en bovendien is het concept financieel aantrekkelijk voor de gebruikers.

Stadswerf Carsharing in de praktijk
De (aanstaande) bewoners van de Stadswerf hebben tijdens de kick-off van carsharing eind oktober uitleg gekregen over het unieke carsharing concept. In de maand november mochten zij gratis gebruik maken van de 2 BMWi3's om carsharing te ervaren en hun ervaringen te delen zodat Stadswerf Carsharing geoptimaliseerd kan worden. Op donderdag 23 november is Stadswerf Carsharing feestelijke gelanceerd door wethouder Roeland van der Schaaf en gedeputeerde Nienke Homan. Na de eerste weken blijkt Stadswerf Carsharing een groot succes. De auto's worden veel gebruikt en er worden heel wat kilometers CO2-uitstoot vrij gereden.

De aftermovie van de lancering van Stadswerf Carsharing kun je hier bekijken.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met:

123Wonen
Westersingel 3
9718 CA Groningen
T: 050 - 71 14 422
E: groningen@123wonen.nl