Programma

5 statige stadsvilla's

Architect

ZOFA architecten

Aannemer

Geveke Bouw & Ontwikkeling

Status

Gerealiseerd

Locatie

Zwolle

WaterWerk is comfortabel wonen aan de rand van de stad, waar alle voordelen van wonen aan het water samengaan met het gemak van winkels, horecagelegenheden en scholen in de buurt. Onder andere de Twistvlietbrug over de rivier het Zwarte Water, verbindt de wijk met het centrum van Zwolle. Naar het historisch stadshart is het slechts een kwartiertje fietsen.

Op de grens tussen stad en polder ligt het veelzijdige Stadshagen, een jonge, groene en moderne wijk. O.a. de Twistvlietbrug over de rivier het Zwarte Water, verbindt de wijk met het centrum van Zwolle. Naar het historisch stadshart is het slechts een kwartiertje fietsen. Handig is de nabijheid van winkelcentrum Stadshagen. Het winkelcentrum vormt het hart van de wijk en bestaat naast 35 winkels, uit het Bewegingshuis, het Cultuurhuis en het Gezondheidshuis.

Water is een belangrijk element in Stadshagen. De stadsvilla’s liggen nabij het haventje van de Milligerplas. Hier vandaan loop je via de boulevard naar een zwemstrand met ligweide. Deze recreatieve zone biedt een mooie plek om te wandelen, te vissen, te varen en te zwemmen of om een kop koffie te drinken bij het strandpaviljoen. Ga je liever fietsen? Zwolle kent een weids polderlandschap en vele natuurgebieden.


Download brochure