Project ontwikkeling in dienst van de omgeving Vienna XL antraciet
Nieuws

Stadswerf genomineerd voor Dag van de Architectuur Groningen

Stadswerf ligt aan de kade van het Van Starkenborghkanaal en biedt een prachtig uitzicht over het water. Bij de ontwikkeling van het project is specifiek gekeken naar de kwaliteit van de locatie. Zo ontstond het idee voor het plaatsen van de woonfunctie op de verdieping, met uitzicht op het kanaal.


Doordat bij Stadswerf gekozen is voor veel verschillende woningtypen, is een gevarieerd straatbeeld ontstaan. Desondanks vormen de woningen samen één rustig geheel. Door de aandacht voor detail en het zorgvuldige materiaalgebruik is de architectuur zowel robuust als stads en eigentijds.

De panelen op de gevels, een decoratief element, zijn op verschillende plekken terug te vinden. De poorten aan de achterzijde zijn afgestemd op de kleur van de panelen. Ook bij de keuze voor de gevelstenen, de variatie in de voegen, de zinken regenpijpen en de bestrating is de samenhang niet uit het oog verloren.


Stadswerf Kade zal samen met Stadswerf Dok een buurt met een diversiteit aan bewoners vormen. Met het oog op de toekomst en met duurzaamheid hoog in het vaandel zijn bewuste keuzes gemaakt. Stadswerf heeft daarbij met carsharing voor bewoners een landelijke primeur: samen gebruik maken van enkele auto’s, in plaats van overal een auto voor de deur.

STEMMEN KAN HIER: 

https://www.dagvandearchitectuurgroningen.nl/enquete/45/stadswerf 


Terug naar alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alle Extenzo projecten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


Volg ons ook op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten