Project ontwikkeling in dienst van de omgeving Vienna XL antraciet
Nieuws

Stadswerf Carsharing gelanceerd

Aan de Flamingokade in Groningen is donderdag 23 november een uniek nieuw mobiliteitsconcept gelanceerd: Stadswerf Carsharing. Wethouder Roeland van der Schaaf en gedeputeerde Nienke Homan gaven gezamenlijk het startsein door in een ‘Stadswerf BMW’ door een piepschuim muur heen te rijden. 

Primeur
Stadswerf Carsharing is in Nederland een primeur! Uniek is namelijk de combinatie van vastgoed met deelauto’s. Als extra ‘service’ bij het kopen of huren van een woning aan de Stadswerf krijgen de bewoners namelijk twee volledig elektrische BMW i3’s tot hun beschikking. Hierdoor hoeven de bewoners geen auto meer in hun bezit te hebben om toch gebruik te kunnen maken van alle voordelen van een auto. Naast het feit dat elektrisch rijden duurzaam is, is carsharing tevens gunstig voor de parkeerruimte in de omgeving, die vaak erg schaars is in stedelijke gebieden. Bovendien is carsharing financieel zeer aantrekkelijk voor haar gebruikers.

Pilot
De hele maand november mogen de bewoners van de Stadswerf gratis gebruik maken van de auto’s. En daar wordt goed gebruik van gemaakt. Binnen drie weken werden er al 83 ritten gemaakt en werd er in totaal bijna 3000 kilometer elektrisch gereden. En dit succes blijft niet onopgemerkt, UrbanLiving krijgt namelijk al vanuit andere woonwijken de vraag of er ter plaatse een dergelijke vorm van carsharing opgezet kan worden.

Toekomst
UrbanLiving wil dit mobiliteitsconcept de komende jaren meer toepassen in nieuwe vastgoed ontwikkelingen in Groningen. Hierdoor kan de parkeerdruk bij binnenstedelijke ontwikkelingen behoorlijk omlaag. Carsharing vervangt de 2e eigen auto en ook steeds meer de 1e auto. Traditionele parkeernormen kunnen door deze integratie van mobiliteit en vastgoed omlaag, zoals reeds in de randstad gebeurd.


Terug naar alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alle Extenzo projecten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


Volg ons ook op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten