Project ontwikkeling in dienst van de omgeving Vienna XL antraciet
Nieuws

Overeenkomst over woningbouw op voormalig Westerburchtterrein Zuidhorn

De gemeente Zuidhorn en projectontwikkelaar Extenzo Groningen B.V. hebben overeenstemming bereikt over de invulling van het voormalig Westerburchtterrein in Zuidhorn. Op 10 mei hebben wethouder Fred Stol en directeur Sandor Greving namens projectontwikkelaar Extenzo hiervoor de overeenkomst getekend op het gemeentehuis in Zuidhorn. 

Woningbouw

In 2011 is het voormalig verzorgingstehuis de Westerburcht aan de W.C. de Withstraat in Zuidhorn gesloopt. De afgelopen jaren is de gemeente met diverse partijen in gesprek geweest over de ontwikkeling van het vrijkomend gebied. Tot voor kort lukte het geen van de partijen overeenstemming te bereiken met eigenaar Vestia over de aankoop van de grond. Uiteindelijk is het ontwikkelaar Extenzo gelukt de gronden van Vestia aan te kopen. In het plan komen negentien woningen: zestien tweekappers en drie vrijstaande woningen. De gemeenteraad moet hiervoor nog een bestemmingsplan vaststellen.

In de overeenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar is een aantal afspraken opgenomen over het ontwikkelen van het terrein. Het terrein wordt op kosten van Extenzo Groningen B.V. bouwrijp gemaakt. Vanaf de Zilverschoon wordt een fietspad en een fietsbrug aangelegd naar het plangebied. Na realisatie van de woningen wordt het gebied woonrijp gemaakt en aan de gemeente overgedragen.

Verantwoordelijk wethouder Ruimtelijke ordening en wonen, Fred Stol: “We zijn blij dat er een nieuwe invulling komt op het Westerburchtterrein. De bouw van de negentien woningen vormt een mooie opvulling van het straatbeeld op deze prachtige locatie. Er is al belangstelling getoond voor wonen op deze plek.”


Terug naar alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alle Extenzo projecten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


Volg ons ook op

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacy statement. Ok, sluiten