Project ontwikkeling in dienst van de omgeving Vienna XL antraciet
Projecten

Le Corbusier

Le Corbusier, wonen met allure

Ter Borch is een fraaie woonwijk, gelegen aan de zuidkant van Groningen, op loopafstand van natuurgebied De Peizermaden, recreatiegebied De Hoornse Plas en het prachtige Paterswoldsemeer.

Op één van de mooiste schiereilanden in Waterwijk Ter Borch worden 16 royale halfvrijstaande duovilla’s en 3 unieke vrijstaande villa’s gerealiseerd. De architectuur heeft een kubistische inslag; de uitstraling is rijk maar nergens overdadig. Wat het extra bijzonder maakt is dat er slechts aan één zijde bebouwing is. Daardoor hebben alle woningen vrij uitzicht aan zowel voor- als achterzijde, een eigen aanlegplaats aan breed vaarwater en een royale tuin op het zuiden. Ze bieden bewoners de kans om in weelde te wonen, met alle aandacht voor detail.

De duovilla’s hebben een gebruiksoppervlakte van ruim 200 m² met een zeer ruime woonkamer en -keuken. De gevel aan de zuidzijde is maar liefst 9 meter breed en bestaat grotendeels uit glas, waardoor bewoners een grandioos uitzicht hebben op de tuin en het brede vaarwater. De grote ouderslaapkamer en twee andere slaapkamers zijn gesitueerd op de eerste verdieping, evenals de luxe badkamer en een separaat toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich de ruime studiokamer, waar extra slaapkamers en een extra badkamer kunnen worden gerealiseerd. Ook een dakterras behoort tot de mogelijkheden.

De vrijstaande villa’s zijn in de basis tweelaags met een gebruiksoppervlakte van maar liefst 240 m². De grote woonkamer en woonkeuken zijn samen 90 m². Er zijn 4 slaapkamers die naar believen kunnen worden ingedeeld. Maatwerk is uiteraard mogelijk. Zelfs een drielaagse droomvilla is denkbaar. In dat geval heeft de woning 280 m² gebruiksoppervlakte met een ruime terraskamer op de bovenste verdieping en uiteraard een fraai dakterras.

Alle woningen hebben een hoog afwerkingsniveau, waaronder een luxe badkamer met regendouche en bad, houten binnenkozijnen en stompe deuren. Ook PV-cellen, exclusieve gevelstenen, bestrating van de oprit en het pad naar de voordeur uitgevoerd in fraaie gebakken klinkers en een energieprestatienorm van 0,4 maken hier deel van uit.

Inmiddels is de bouw afgerond en zijn alle woningen opgeleverd.

Foto's

Project video's

Op de kaart

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met:

Boekholt nieuwbouw specialist
Suikerlaan 25
9743 DA Groningen
E: nieuwbouw@boekholt-partners.nl
T: 050 - 311 46 47

Pandomo Makelaars 
Griffeweg 81
9723 DT Groningen
E: info@pandomo.nl
T: 050 - 853 37 33