Project ontwikkeling in dienst van de omgeving Vienna XL antraciet
Projecten

(her) ontwikkeling voormalig Suikerunieterrein

De aanblik van het voormalig Suikerunieterrein zal de komende jaren flink veranderen. Het gebied, aan de rand van de stad Groningen, is prachtig gelegen en heeft een enorme potentie als bedrijfs-, recreatie- en woongebied. Na de sluiting van de suikerfabriek is de gemeente Groningen eigenaar geworden van het 125 hectare grote terrein. Zij wilden het terrein (her)ontwikkelen en schreven daarom in 2014 de prijsvraag ‘de Campagne’ uit om invulling geven aan zowel de tijdelijke initiatieven als de lange termijn plannen op het terrein. Extenzo heeft samen met ingenieursbureau en tevens partnerbedrijf MACG hieraan succesvol meegedongen.


De (her)ontwikkeling van het terrein is een uniek project waarbij het oude terrein, dat paste bij de twintigste-eeuwse economie nu een fundament wordt voor de eenentwintigste-eeuwse economie. Dit doen wij door het creëren van een smart-city waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet om de stad nog duurzamer en leefbaarder te maken. Zo zal het terrein opnieuw dé economische motor van de stad Groningen worden.
Uiteindelijk zal het terrein een bruisend gebied worden waar start-ups zich kunnen vestigen en waar wordt geëxperimenteerd met het nieuwe werken, duurzame producten en innovatieve diensten. Op de lange termijn zal het gebied geleidelijk aan ook gereed worden gemaakt voor woningbouw.

Foto's

Op de kaart

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met:

Adres
Extenzo BV
Gotenburgweg 34
9723 TM Groningen

E-mail
info@extenzogroningen.nl 

Telefoon
050 5492750